Zamieszczone przez TwoB
Wyciszenie, wygłuszenie - wnętrza, drzwi
Zwiń
X
-
Wyciszenie, wygłuszenie - wnętrza, drzwi
Cześć.
Ma ktoś może dostęp do instrukcji demontażu boków tapicerki z drzwi?
Potrzebuję informacji gdzie ukryte są śruby i z której strony podwadzić zaślepki, żeby ich nie połamać i nie pozostawić śladów śrubokręta na słynnych boczkach O3.
Wygłuszałem kiedyś zafirę matami dekarskimi bitumicznymi i efekt był zadowalający.
Może ktoś poleci jakiegoś producenta mat w dobrej cenie. Ja poprzednie kupowałem w castoramie . Oczywiście znam producentów profesjonalnych mat akustycznych (boll, app, gms, dynamat) jednak zdecyduję się na wersję budżetową.
-
-
Dzięki, ten filc pod kanapę to dobry i prosty pomysł, efekt też pewnie jest słyszalny.
Czytałem gdzieś, że wyklejają słupki boczne przy przedniej szybie. Jak jechałem wczoraj autostradą, to rzeczywiście stamtąd wydobywa się spory hałas. Jestem ciekaw czy ich wyklejenie, da odczuwalną różnicę.
Komentarz
-
-
nikolakis, popraw profil
nie chcę być nieuprzejmy ale ... nie masz silnika CEGA albo masz RSa :wink:
jak znasz kod swojego silnika to napisz do adminów, żeby dodali go do listyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nikolakisDzięki, ten filc pod kanapę to dobry i prosty pomysł, efekt też pewnie jest słyszalny.
Czytałem gdzieś, że wyklejają słupki boczne przy przedniej szybie. Jak jechałem wczoraj autostradą, to rzeczywiście stamtąd wydobywa się spory hałas. Jestem ciekaw czy ich wyklejenie, da odczuwalną różnicę.
W G6 jest po prostu szyba akustyczna (z jakas tam dodatkowa warstwa) i to ona eliminuje wiekszosc szumow aerodynamicznych.
Komentarz
-
-
To jest ten co ja mam w opisie bo Admini na moją prośbę dodali :-)
Co do wygłuszeń to są maty do wygłuszania aut bardzo skuteczne na alledrogo ale nie patrzcie na te najtańsze bo g.... . Tu są podobno niezłe http://acoustictrade.pl/katalog/117/...anie-samochoduPozdrawiam,
Bomber
-
-
Dziękuję poprawione.
Zamieszczone przez BomberTo jest ten co ja mam w opisie bo Admini na moją prośbę dodali :-)
Co do wygłuszeń to są maty do wygłuszania aut bardzo skuteczne na alledrogo ale nie patrzcie na te najtańsze bo g.... . Tu są podobno niezłe http://acoustictrade.pl/katalog/117/...anie-samochodu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
CASKP, z innej beczki
wiesz, że strona www.audiocar.pl jest zgłoszona jako dokonująca ataków ?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Tak . Wiem
Jest już przygotowywana nowa .
Zapraszam na fb : www.facebook.pl/CAS.Mielec
Przykładowa instalka w Skodzinie :
[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
CASKP, orientujesz się, którędy najwięcej hałasu zew. wchodzi do auta? Nie mówię stricte o odsłuchu bo już nie raz pisałem że mi słoń na ucho nadepnął, ale ot tak pytam - czy to tylne nadkola, czy drzwi, czy może podłoga? Jak to wygląda w Waszym doświadczeniu ?
Chętnie bym w wolnej chwili za jakieś pół roku ogarnął właśnie wygłuszenie w aucie, ale nie chce zbyt mocno go obciążać - z wiadomych przyczynByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroCASKP, orientujesz się, którędy najwięcej hałasu zew. wchodzi do auta? Nie mówię stricte o odsłuchu bo już nie raz pisałem że mi słoń na ucho nadepnął, ale ot tak pytam - czy to tylne nadkola, czy drzwi, czy może podłoga? Jak to wygląda w Waszym doświadczeniu ?
Chętnie bym w wolnej chwili za jakieś pół roku ogarnął właśnie wygłuszenie w aucie, ale nie chce zbyt mocno go obciążać - z wiadomych przyczyn
1. Szum opon
Tutaj nie mam punktowego odniesienia aczkolwiek najprostszym rozwiązaniem jest zmiana opon z bardzo głośnych Conti (~71dB) na ciche Goodyear F1 Eagle F1 Asymmetric 2 (69dB) albo inne Goodyear (Excellence Performance bodajże), proste prawda
2. Uszczelki drzwi, okna
U mnie po wyłączeniu radia nawiewu itp. już przy 100km/h zaczynam słyszeć szum powietrza przechodzący przez drzwi i to jest coś czym muszę się zająć na dzień dobry
Oprócz tego mam zrobione:
- konserwacje podwozia + nadkola
(z jednej strony konserwuje z drugiej ciut wycisza, aczkolwiek ciężko mi określić w jakim stopniu zmieniło hałas, na pewno na mokrym asfalcie nie słychać tak wody)
- dodałem wygłuszenie fabryczne na maskę silnika --> ciężko określić czy jest jakiś wpływ
- popsikałem gumą konserwującą nadkola przednie od zewn. strony --> nadal ciężko o wyraźną poprawę
Zamierzam zrobić
- wyłożyć całość matami Dynamat Superlite (są o 15% tańsze, lżejsze i mniej skuteczne niż Dynamat Extreme) + na to coś w stylu Dynamat Dynaliner. Z moich webowych badań, Dynamaty nawet extreme są z lżejsze niż reszta dostępnych produktów...
Prośba
Korzystając z okazji czy ktoś mógłby pstryknąć zdjęcie uszczelek drzwi Octavii III
i jakby się dało to jeszcze odsłonić sposób mocowania?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrwyłożyć całość matami Dynamat Superlite (są o 15% tańsze, lżejsze i mniej skuteczne niż Dynamat Extreme)
"maty" z założenia tłumią drgania przenoszone i/lub generowane przez "metal"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez Zorrwyłożyć całość matami Dynamat Superlite (są o 15% tańsze, lżejsze i mniej skuteczne niż Dynamat Extreme)
Zamieszczone przez ketivv"maty" z założenia tłumią drgania przenoszone i/lub generowane przez "metal"
PS A może coś wiesz o tajemniczym produkcie Dynamat Tac Mat, jakieś recenzje vs extreme, obszar zastosowania?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrdrzwi czy też warto dołożyć cięższe?
Zamieszczone przez Zorro tajemniczym produkcie Dynamat Tac Mat
to cytat ze strony producenta, najpierw eliminujesz drgania "metalu" które są wtórnym i /lub pierwotnym źródłem dźwięku a następnie tłumisz pozostałą rozchodzą się falę dźwiękową
używasz 2 wzajemnie uzupełniających się rozwiązań
żeby zadowalająco wyeliminować drgania metalu wystarczyło by kleić powierzchnie płaskie metalu nawet w szachownicę "Dynamat-em np. extrem"
natomiast na całość stosować izolację akustyczną
pytanie podstawowe co chcemy osiągnąć
Komentarz
-
-
od dawna mam wyklejone drzwi i bagażnik i nadkola od wewnątrz , efekt jest/był ok , ale tylko przez pierwsze 2 tygodnie , potem i tak robi się za głośno :szeroki_usmiech . O2 jest pod tym względem do dupy.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz